Nyhedsbrev

Bæredygtighed bliver i endnu højere grad et konkurrenceparameter

Bæredygtighed bliver i endnu højere grad et konkurrenceparameter

Elretur, der håndterer producentansvaret for elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE) samt batterier på vegne af mere end 900 medlemmer, har valgt at blive en del af BeCause, en digital platform for at samle, koordinere og kommunikere omkring bæredygtighed. 

”Bæredygtighed er vigtigt for miljøet og klimaet. Men det kan også være vigtigt, hvis man vil overleve på fremtidens marked, hvor bæredygtighed i endnu højere grad bliver et konkurrenceparameter”,” siger Morten Harboe-Jepsen, direktør for Elretur.

”Derfor har Elretur og BeCause indgået partnerskab, fordi vi ønsker at gøre det nemmere for vores medlemmer at synliggøre deres arbejde med bæredygtighed. Vores medlemmer lever allerede, via deres medlemskab af Elretur, op til producentansvaret, og deres tal for indsamling og genanvendelse indberettes til Miljøstyrelsens producentregister via Dansk Producentansvar (DPA)”. 

 Ved at blive en del af BeCause udnytter Elretur en digital platform, hvor Elretur og vores medlemmer kan samle bæredygtighedsrelateret kommunikation på ét sted ved automatisk at vise, hvordan de tager ansvar på tværs af deres kanaler gennem de værktøjer, der er skabt af BeCause. 

”Sammen med BeCause gør vi det nu nemmere for vores medlemmer at synliggøre og kommunikere deres rejse med bæredygtighed. Ikke kun i forhold til elektronikaffald – men også i forhold til verdensmål i øvrigt samt certificeringer, performance og meget mere”, siger Morten Harboe-Jepsen.

Mere bæredygtig fremtid

”Hos BeCause er vi meget begejstret for at have Elretur med om bord, så vi sammen kan opbygge en mere bæredygtig fremtid. Samarbejde, gennemsigtighed og gyldig kommunikation er nøglen til at bekæmpe de udfordringer, der præsenteres for at opretholde bæredygtighed for planeten, mennesker og virksomheder”, siger Frederik Rubens Steensgaard, der er adm. direktør og Co-founder hos BeCause. 

“I en verden, hvor information er under beskydning, og umiddelbart ses som forfalsket, har vi hos BeCause arbejdet utrætteligt på at skabe en løsning til at fremme bæredygtig forretning. Hvor der engang var dataindsamling og overholdelse, er der nu et globalt publikum for virksomhedens bæredygtighedsdata og kommunikation. Vi er så heldige, at Elretur ser denne udfordring som en løsning, og vi ser meget frem til vores løbende samarbejde til gavn for planeten, mennesker og profit”, siger Jahanzeeb Ahmed, der er Chief Commercial Officer hos BeCause.

Stigende opmærksomhed på bæredygtighed

Dandiag A/S, der er en 100% danskejet nichevirksomhed, som har fokus på salg, service og kalibrering af laboratorie- og pipetteringsudstyr, er et af Elreturs medlemmer, der allerede har oprette en bæredygtighedsprofil på BeCause.

Bente Nordbjerg Nielsen, der er adm. direktør i Dandiag, glæder sig til at se, hvilken forskel BeCause kan gøre.

”I Dandiag har vi en stigende opmærksomhed på, hvad bæredygtighed er, hvilket ansvar vi har og kan tage – overfor kloden, samfundet og vores medarbejdere. Ved afsøgning af hvad bæredygtighed er, og hvad vi kan byde ind med, har det været svært at finde ud af, hvad der giver og skaber værdi for Dandiag. BeCause’s målsætning om at være samlingspunkt for certificeringer, forpligtigelser, og alt hvad der omhandler bæredygtighed, vil være et fantastisk værktøj til at ensrette vores kommunikation, sammenligne med- og måle os med konkurrenter samt få et indblik i, hvad der forventes af os som virksomhed”, siger Bente Nordbjerg Nielsen.

Om aktørerne

Elretur

Elretur er Danmarks største kollektivordning, som repræsenterer mange forskellige brancher og virksomhedstyper. Vi håndterer producentansvaret for elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE) samt batterier på vegne af vores mere end 900 medlemmer.

Elretur er en non-profit-organisation og sørger for ansvarlig og omkostningseffektiv indsamling og håndtering af det elektronik- og batteriaffald, der afleveres på landets genbrugspladser. Det i en sådan grad, at Elretur genanvender 84 procent af de indsamlede produkter. Det er over EU-gennemsnittet på 80 procent. Målet er nu at gå skridtet videre og øge genbruget af produkterne.

BeCause

BeCause er en dansk virksomhed med et global team, der har bygget en digital platform, som hjælper virksomheder med at samle, koordinere og kommunikere deres bæredygtigheds information. Såsom formål, verdensmål, donationer, certificeringer, priser og meget mere – alt samlet ét sted og automatisk fremvist på tværs af kanaler, hvor og hvordan forskellige interessenter efterspørger det.

Dandiag A/S

Dandiag A/S er en 100% danskejet nichevirksomhed, som har fokus på salg, service og kalibrering af laboratorie- og pipetteringsudstyr.

Yderligere information