Nyhedsbrev
Elretur håndterer producentansvaret for elektrisk og elektronisk udstyr

Medlemmer

Kære medlem

Her på siden kan du læse mere om indberetninger, miljøemblemer, certifikater og årsrapporter. Du kan også se, om du husker at udnytte alle de fordele, du får med dit medlemskab af Elretur.

Genanvendelig viden

Medlemmer

Mere end 950 andre virksomheder har ligesom din valgt at blive medlem hos os. Du kan se hvem i Dansk Producentansvars producentregister. Under søgekriterier vælger du ”Elretur” som kollektiv ordning.

Indberetninger – frister og tips

Indberetninger
– frister og tips

Indberetning af dine markedsførte mængder sker gennem vores indberetningssystem. Du kan logge på systemet her. Du kan altid nemt finde et direkte link til indberetningssystemet i øverste højre hjørne af hjemmesiden. Se frister for indberetninger og få gode tips og tricks her.

Elretur - årsrapporter

Årsrapporter

I jeres årlige rapport fra Elretur kan I se jeres markedsførte mængder for hele året, ligesom I kan se de mængder, som Elretur har indsamlet og behandlet på jeres vegne. Det er data, som fx kan bruges i jeres CSR-rapport. I kan downloade årsrapporten i vores indberetningssystem.

For at se data til og med 2018 skal I logge på her.

Certifikater

Hver år får jeres virksomhed et miljøemblem, der viser, at I  er medlem af Elretur. I kan fx bruge certifikatet i tilbud, i mailsignaturer, på jeres website og brevhoveder.

Miljøemblemet dokumenterer, at I gennem Elretur tager ansvar for indsamling og behandling af jeres elektronikaffald (WEEE) og/eller batterier, samt at I lever op til kravet om registrering i producentansvarssystemet. Kontakt os, hvis I ønsker at få gensendt jeres seneste miljøemblem.

Fakturaer fra DPA og skat

Fakturaer fra Dansk Producentansvar og SKAT

Udover miljøbidrag til Elretur skal I betale et årligt gebyr til det offentlige producentregister, Dansk Producentansvar. Elretur har tidligere viderefaktureret beløbet til jer. Da I nu modtager fakturaen direkte fra Dansk Producentansvar, kan I se en forklaring på fakturaen her.

Bærbare batterier er desuden belagt med en punktafgift fra SKAT. Er I registreret som producent af bærbare batterier, modtager I derfor én gang årligt en faktura fra SKAT. Du kan læse mere om punktafgiften her.

Både gebyret til Dansk Producentansvar og punktafgiften til SKAT skal betales af alle omfattet af det pågældende producentansvar, uanset om virksomheden er registreret som individuel producent eller medlem af Elretur eller en anden kollektiv ordning.

Udnytter du alle fordelene af dit Elretur medlemskab?

Som medlem af Elretur har du en række fordele. Vidste du fx at vi giver adgang til WEEE-Europe, som hjælper dig, hvis du sælger dine produkter til andre EU-lande, og at I kan bruge jeres medlemscertifikat og data om jeres genanvendelsesrater i jeres CSR-rapporter og bæredygtighedskommunikation? Se flere fordele her

Som medlem af Elretur har du en række fordele. Vi har samlet nogle af dem her

  • Du kan få en endnu stærkere miljøprofil: Som medlem af Elretur får din virksomhed et certifikat, der viser, at I lever op til jeres producentansvar og bidrager til så meget genbrug og genanvendelse som muligt. Certifikatet kan I bruge i alt jeres arbejde fx  i tilbud eller på jeres website. I får selvfølgelig også adgang til indsamlings-, genbrugs- og genanvendelsesrater for jeres virksomhed.
  • Adgang til weee Europe: Hvis du sælger dine produkter i andre EU-lande samt Norge, Schweiz og UK, kan weee Europe hjælpe dig med at sikre, at du overholder producentansvaret i hele EU. Med weee Europe kan man som medlem af Elretur nøjes med to kontaktpunkter i stedet for op til 30 – ét hos Elretur og ét hos weee Europe. Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere
  • Du får hjælp til alt papirarbejdet: Elretur håndterer alle oplysninger om jeres producentansvar, som I er forpligtet til at afgive overfor myndighederne. I har også adgang til vores indberetningssystem, så I nemt kan sende oplysningerne.
  • Du får information og vejledning, om hvad producentansvaret betyder for lige præcis din virksomhed. Samtidig sørger vi for, at I altid bliver informeret, når reglerne på området ændrer sig. Elretur er også din og dine andre medlemmers stemme overfor myndigheder, så I bliver hørt, før myndighederne udformer nye regler
  • Du er automatisk registreret i Miljøstyrelsens producentregister (Dansk Producentansvar)
  • Din virksomhed er automatisk en del af vores lovpligtige batterikampagne: Virksomheder med producentansvar for batterier, skal holde offentlige oplysningskampagner. Denne opgave varetager Elretur på vegne af din og vores andre medlemmer. Du kan læse mere om kampagnen her
  • Vi håndterer dit ansvar for dit udtjente elektronikaffald (WEEE) og batterier, så du overholder miljølovgivningen: Du er derigennem med til at sikre, at så meget affald som muligt bliver genbrugt og genanvendt. Med mere end 950 medlemmer kan vi optimere håndteringen af elektronikaffaldet, få genanvendt og genbrugt så mange komponenter som muligt og få de bedste aftaler med vores leverandører. Vi er en non-profit forening, så alle fordelene kommer dig og de andre medlemmer til gode.
Hvad koster et medlemskab hos elretur

Få genanvendelig viden i din indbakke

Skriv dig op til vores nyhedsbrev.

ElRetur Presse

Vedtægter

Du kan downloade Elreturs vedtægter nedenfor.

Mere om elretur

Mere om Elretur

Du kan læse mere om Elreturs arbejde, mission og organisation nedenfor.