Nyhedsbrev
Dit producentansvar

DIT PRODUCENTANSVAR

Importerer eller producerer du produkter, der bruger batteri eller er afhængig af strøm for at virke? Så er du måske omfattet af miljølovens producentansvar. På denne side finder du mere information om producentansvaret på batterier, elektronik og lyskilder. Du finder desuden information om det kommende producentansvar for emballage (fra 2025). Opsamlingen er ikke udtømmende, men du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Hvis du er omfattet af producentansvaret, kan du gøre det samme som mere end 950 andre elektronik- og batteriproducenter: Bliv medlem af Elretur, så håndterer vi dit producentansvar.

Kravet til producenterne

Kravet til producenterne af elektronik og/eller batterier om at indsamle deres produkter efter endt brug fremgår af EU’s direktiv om affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE, Waste of Electronic and Electrical Equipment). Branchen skal indsamle 65 procent af de solgte produkter. Nærmere betegnet skal indsamlingsprocenten være 65 procent af den gennemsnitlige vægt af elektroniske og elektriske produkter, som er bragt i omsætning i de foregående tre år i den pågældende medlemsstat eller alternativt 85 procent af vægten af WEEE, der er genereret på den medlemsstats område.

Elektronik (WEEE)

Elektronik (WEEE)

Er du omfattet af producentansvaret på elektronik? Find ud af det her og se hvad det betyder for din virksomhed, samt ikke mindst hvordan Elretur kan hjælpe dig med at løfte producentansvaret.

Batterier

Batterier

Er du omfattet af producentansvaret på elektronik? Find ud af det her og se hvad det betyder for din virksomhed, samt ikke mindst hvordan Elretur kan hjælpe dig med at løfte producentansvaret.

Lyskilder

Er din virksomhed omfattet af producentansvaret på lyskilder (WEEE)? Find ud af det her og se, hvad det betyder for din virksomhed, samt ikke mindst hvordan Elretur kan hjælpe dig med at løfte producentansvaret.

emballage møregrøn

Emballage (2025)

Producentansvaret for emballage træder i kraft i Danmark 1. januar 2025. Det vil betyde, at producenterne får ansvaret for og omkostningerne til håndtering af emballage. Du kan læse mere om, hvad det forventes at indebære her.

ElRetur Presse

Lovgivning og mere information

Har du brug for at se nærmere på den konkrete lovgivning om producentansvaret? Vi har samlet de centrale direktiver, love og bekendtgørelser til dig her.